Het eerste Museum voor Abstracte Kunst trekt in de Esseghemstraat in.

Gisteren, 15 september was een symbolische dag voor het museum dat in teken stond van de ‘Eerste Steenlegging’ op de werf van de toekomstig nieuwe vleugel. Het Museum voor Abstracte Kunst zal het René Magritte Museum komen vervoegen in het aanpalend huis in de Esseghemstraat te Jette.

2 façades

Onder de aanwezigen mochten we onze steunbetuigers rekenen; de Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz, de burgemeester Hervé Doyen, het Schepencollege, de voorzitter van de ‘Vrienden van het Museum’ alsook onze trouwe vrijwilligers en sympathisanten die het nieuwe museum genegen zijn.

Als dank hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een sculptuur, multiple ‘Khan’ van de kunstenaar Renaat Ramon te schenken aan Min. Sven Gatz en burgemeester Hervé Doyen. Als meer ludieke maar symbolisch belangrijke noot overhandigden we drie bakstenen in primaire kleuren aan onze ondernemer Mr. Pannekoek om hem de geest van de abstracte kunst in te blazen tijdens de werken…het bouwwerk is nu aan hem.

_lsc5584-compressed

dscf8635-compressed

_lsc5578-compressed

Magrittes geest daalde ook op ons neer door middel van zijn welgekende bolhoed…en gaf ons bij deze zijn fiat !

dscf8678-compressed

img-20160916-wa0012

img-20160916-wa0009

Voor dit heuglijk moment dat de wording van het nieuwe museum concreet aankondigde, hebben we alles op alles gezet om in het gestripte huis alvast een voorsmaak op te roepen van de collectie Belgische abstracten die in het museum zullen tentoongesteld worden en de banden die Magritte ermee onderhield te illustreren.

dscf8664-compressed

img-20160916-wa0002

2016-09-15-10-compressed

2016-09-15-11-compressed-1

2016-09-15-10-compressed-1

dscf8665-compressed

We lanceren deze blog dan ook graag aanlsuitend aan deze bijzondere startdatum van de werken zodat u de realisatie van het nieuwe museum dat een buitengewone getuigenis van de Belgische kunstgeschiedenis wordt,  van nabij kan volgen ! Beloofd, we houden u regelmatig op de hoogte van de museale vorderingen op de werf.

Ons museaal project spreekt u aan ? 
Elke geste betekent een stapje meer in de wording van het nieuwe museum voor abstracte kunst. Met het aankopen van een fles ‘Maison René Magritte’ als cadeau, steunt u het museum !

Deze rode Coteaux-du-Languedoc (Syrah-Grenache) werd geproduceerd door een teler van  biologische wijn. 

De collector’s fles, genummerd en in een giftbox op maat,  wordt aangeboden tegen een prijs van20€.

2016-09-15-10-compressed-4
Elke fles kan gecombineerd worden met andere ‘culturele’ geschenken: toegangstickets voor het museum, rondleidingen, enz.
Bestellingen worden geplaatst via e-mail (info@magrittemuseum.be) of per telefoon (02 428 26 26). Aanbod beperkt tot 250 stuks!

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

You are commenting using your Google account. Déconnexion /  Changer )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

You are commenting using your Facebook account. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s